🐇🥚🔔 Happy Easter • Zalig Pasen • Joyeuses Pâques
6 april 2020

Google Chromecast als jouw media player

We're in the streaming age. Alhoewel de fysieke media (CD, DVD, BLU-RAY, ...) nog bij velen (ook bij mezelf) een ruime plaats in de kast krijgen moet ik mezelf erop betrappen dat een filmpje of muziek streamen vanaf Youtube, Netflix, Spotify, Plex of vanuit de Telenet TV app zo eenvoudig werkt dat het "streamen" van bestanden naar elke flatscreen in huis een dagdagelijks ritueel geworden is.

Vele flatscreens zijn tegenwoordig "slim", en dat wil zeggen dat ze op het internet kunnen verbonden worden én kunnen voorzien worden van apps om zo multimedia vanaf het internet te tonen op het kleine scherm bij je thuis.

Wil je echter een ouder toestel ook "smart" maken, of kan je huidige smart tv wel een zetje gebruiken als het over mogelijkheden, compatibiliteit en snelheid gaat ? (vaak is spijtig genoeg het "smart" gedeelte van je flatscreen niet snel, ingewikkeld qua gebruik, en niet compatibel met alle toepassingen) ... voeg dan een Google Chromecast toe als mediaspeler.

De Google Chromecast is erg betaalbaar en bestaat in versie tot 1080p (full HD) én in 4K (ultra HD) beeldkwaliteit. Met de grootte van een hockeypuck (met een HDMI staartje) heb je de Chromecast in enkele minuten aangesloten aan een vrije HDMI poort en voorzien van stroom via USB. Configureren ? Dat doe je met de gratis Google Home app die je stap voor stap gaat begeleiden.

Qua geluid kan de Chromecast tot 5.1 Dolby Digital Plus uitsturen, ideaal voor de woonkamer en elke andere flatscreen in huis. Wil je écht gaan streamen in de home cinema, met geluidsformaten als Dolby Digital True HD en Atmos geluid ? Dan zijn er nog geavanceerdere toestellen zoals de Nvidia Shield TV, allen vlot verkrijgbaar in onze Techno Guide Shop.

Hulp nodig bij de installatie en configuratie ? Aarzel niet om me te contacteren. Zowel vanop afstand als ter plaatse help ik je graag verder als officiële Google & Nest Pro.

i'm your techno guide,
let's embrace technology

Als ervaren Xennial ben ik er graag om je in onze technologische wereld mee te gidsen, op weg te helpen of complete projecten te realiseren.
Mag ik jou of jou bedrijf ook een technisch handje toesteken ?
Neem dan zeker contact met me op.
LET ME BE YOUR GUIDE

© 2020 techno guide  • Bolweg 3 • 2590 Berlaar • E-mail info@technoguide.be • BTW BE (0)860 342 983

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram