🌧️ ☔ 🌦️ Waiting for summer... sun, where are you ?
21 februari 2020

Google Assistent doet z'n intrede in elke woonkamer

De meesten onder jullie zullen reeds kennis gemaakt hebben met Siri (Apple's spraakgestuurde assistent) of misschien ook wel met Cortana (de assistente van Windows) maar de Google Assistent (voorlopig nog zonder eigennaam) doet op dit moment volop z'n intrede in de Belgische woonkamers.

De samensmelting van Nest (in Europa vooral gekend van de smart camera's, thermostaten en rookmelders) met de moederfirma Google, is eindelijk een feit. Alhoewel we al jarenlang wisten dat beide merken uit dezelfde stal kwamen, kregen we pas verleden jaar te horen dat hun producten voor "smart home" (slim huis) vanaf nu samen onder de "Google Nest" naam naar buiten zullen komen.

In het gamma van Google + Nest zitten een heel aantal interessante producten, die allen (bijna) perfect met elkaar samenwerken.

Zo zijn er de spraakgestuurde Google Nest Mini en Google Nest Hub, die in combinatie met bijvoorbeeld een Google Chromecast je flatscreen via spraak kan bedienen. "OK Google, zet de flatscreen aan in de woonkamer", gevolgd door "OK Google, kijk Stranger Things op Netflix in de woonkamer", geeft je na enkele seconden tijd om neer te ploffen in je zetel om te ontspannen bij één van je favoriete series.

De mogelijkheden tot het aansturen van je toestellen in huis zijn eindeloos. "Google Home" (app voor smartphone en tablet) met zijn "Google Assistant" (zo heet dus de spraaksturing die hoort bij alle Google gebaseerde devices) en verschillende Google & Google Nest hardware items vormen samen het hart van jouw woning.

Naast het geven van ontelbare spraakopdrachten, die trouwens simultaan Nederlands en Engels kunnen begrijpen, en dit zonder een verplichte "leersessie" kan je natuurlijk ook je smartphone of tablet nog gebruiken om de Google toestellen te bedienen.

Ontdek nu reeds verschillende items in de Techno Guide webshop... en stay tuned, want we duiken binnenkort dieper in verschillende Google Nest producten.

i'm your techno guide,
let's embrace technology

Als ervaren Xennial ben ik er graag om je in onze technologische wereld mee te gidsen, op weg te helpen of complete projecten te realiseren.
Mag ik jou of jou bedrijf ook een technisch handje toesteken ?
Neem dan zeker contact met me op.
LET ME BE YOUR GUIDE

© 2020 techno guide  • Bolweg 3 • 2590 Berlaar • E-mail info@technoguide.be • BTW BE (0)860 342 983

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram