🐇🥚🔔 Happy Easter • Zalig Pasen • Joyeuses Pâques

networking

Bij onze digitale levensstijl is toegang tot snel internet (en liefst overal in huis én op het werk) een must geworden. Heel veel gezinnen en KMO's hebben moeite om een snelle en betrouwbare internet toegang (bedraad, maar zeker ook draadloos via wi-fi) in alle ruimtes én tot in de achtertuin ter beschikking hebben. I’ve been there, i’ve done that… gelukkig zijn er vandaag verschillende betaalbare toepassingen die deze problemen uit de wereld helpen.
LET ME BE YOUR GUIDE

slechts één streepje wi-fi bereik ?
believe me, we've all been there...

Herkenbare zoektocht naar een goed wi-fi signaal...

Door m’n hands-on ervaring met internet verdeling in huis weet ik waar u op moet letten en wat u precies nodig hebt om uw wi-fi signaal en netwerk in het algemeen te optimaliseren en stabiel te maken. 

Heel vaak worden er extraatjes in huis geplaatst door verschillende toeleveranciers zoals de gekende “powerline” adapters die ervoor zorgen dat je in hoeken van de woning waar geen goede wi-fi verbinding mogelijk is, toch nog internet te maken. Ik heb hier zelf ook mee geëxperimenteerd, alsook verschillende routers, access points, bridges, enz… geplaatst om zo een complete internet dekking van de woning, terras en tuin te bekomen. 

Het plaatsen van meerdere adapters en toegangspunten brengt echter ook een aantal nadelen met zich mee. Zo krijg je in de woning misschien wel één netwerk, met vaak meerdere wi-fi verbindingsmogelijkheden, telkens met een andere naam om mee te verbinden (SSID). Je smartphone of tablet zal ook pas zoeken naar een nieuw toegangspunt zodra deze helemaal geen signaal meer heeft van het vorige… en meestal wringt daar het schoentje. 

Manueel overschakelen dan, en dan ben je opnieuw vertrokken. Powerline adapters zijn heel eenvoudig te plaatsen, maar gebruikers hiervan zullen dit vast wel herkennen: regelmatig even in en uit het stopcontact halen is meestal noodzakelijk om deze nieuwe netwerkjes levend te houden.

Van router naar een mesh netwerk

Het werd stilaan tijd dat voor deze wi-fi perikelen een oplossing gevonden werd, en die is er nu: het zogenaamde “mesh” wi-fi netwerk. Het grote verschil van een mesh wi-fi netwerk tegenover een traditionele combinatie van routers en access points is dat deze nieuwste vorm gebruik maakt van verschillende kleine access points die samen slechts één SSID (wifi naam) gebruiken waarmee u dient te connecteren. Toestellen die verbonden zijn op dit netwerk zullen waar ook in huis steeds met het meest sterke signaal connecteren. Draadloos (via wi-fi) maken deze toestellen verbinding met elkaar om zo het wi-fi signaal op te vangen en opnieuw uit te zenden. Je kan zoveel toestellen in serie plaatsen als je wil en deze met elkaar verbinden dmv telkens één netwerkkabel (voor de beste resultaten) of draadloos via wi-fi. Een typische opstelling voor een woning met twee verdiepen en een tuin is de toepassing van 3 toestellen waarvan er eentje in de woonkamer geplaatst wordt, een tweede op de verdieping en ééntje in de garage om ook richting de tuin een goed wifi signaal beschikbaar te stellen.

Vroeger was dit type netwerken enkel betaalbaar voor bedrijven, maar nu doen deze ook een intrede in huis aan betaalbare prijzen voor de particulier. Via techno guide kan u een aantal van deze beproefde mesh netwerk toestellen bestellen in onze shop. Je hebt de keuze om deze origineel aan te kopen per stuk, naar wens, of te kiezen voor toestellen die door techno guide voorgeconfigureerd worden met een wi-fi naam naar keuze én reeds met elkaar verbonden worden. Je dient dan enkel bij bestelling uw wensen door te geven en wij stellen deze toestellen reeds voor je in, je dient ze dan enkel nog in de stekker te steken en uw wi-fi netwerk is klaar.

Maak je thuis ook gebruik van een geavanceerde router, digitale tv, hebt u vele toestellen die op internet moeten aangesloten worden of hebt u problemen met uw bestaande netwerk ? Dan kan ik als techno guide u hier ook mee verder helpen. Noem me geen IT professional, maar wel een ervaringsdeskundige die de meeste digitale tv, internet en media server problemen aan kan pakken bij u op locatie… voor minder frustratie en meer internet plezier, gegarandeerd.

Oplossingen meteen verkrijgbaar in de webshop

Wens je een smart home product aan te kopen ? Neem dan zeker ook een kijkje naar onze techno guide shop, waar u meteen verschillende producten kan bestellen en eenvoudig thuis laten leveren. Indien gewenst, kan u ook kiezen voor een pre-configuratie (indien mogelijk) of installatie ter plaatse, hulp bij de eerste ingebruikname en ondersteuning nadien. 

Als techno guide laat ik je meteen zien hoe uw product werkt en dient de bijgeleverde handleiding slechts als hulpmiddel nadien, mocht u mijn instructies niet meer bij de hand hebben.
GA NAAR DE WEBSHOP

i'm your techno guide,
let's embrace technology

Als ervaren Xennial ben ik er graag om je in onze technologische wereld mee te gidsen, op weg te helpen of complete projecten te realiseren.
Mag ik jou of jou bedrijf ook een technisch handje toesteken ?
Neem dan zeker contact met me op.
LET ME BE YOUR GUIDE

© 2020 techno guide  • Bolweg 3 • 2590 Berlaar • E-mail info@technoguide.be • BTW BE (0)860 342 983

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram